Urmas al Lui Hristos

Pentru ca noi oamenii sa fim schimbati si sa trecem de la pacat la sfintenie trebuie sa existe o putere care sa lucreze dinauntrul nostru,trebuie ca noi sa primim o inima noua, o viata noua data de sus; aceasta putere este Hristos, numai Harul Sau ne poate atrage spre sfintire, singuri suntem pierduti.Astfel trebuie sa avem credinta si sa existe pocainta adevarata in sufletul nostru, insa acest lucru nu inseamna a ne fi frica de suferintele ce vor urma datorita pacatelor noastre ci trebuie sa avem o reala parere de rau fata de pacat, sa intelegem cu adevarat greselile.Unii oameni care aleg calea mantuirii muncesc foarte mult pentru a ajunge la un nivel de cunostinte, unora le trebuie ani frumosi, cu toate acestea cei de langa ei care pot primi aceste invataturi mult mai usor si mult mai repede, refuza sa inteleaga sau chiar nu pot intelege aceste invataturi.De aici intelegem ca tot puterea din interiorul nostru, mai bine spus Harul Lui Hristos trebuie sa se manifeste astfel incat minunea sa se petreaca iar noi sa intelegem ce anume ni se transmite. Dar pentru aceasta trebuie sa credem in Hristos.

Cand Hristos locuieste in inima, sufletul va privi la El iar eul va fi uitat.Trebuie sa venim la Hristos exact asa cum suntem, slabi si neputinciosi, sa ne predam Lui Dumnezeu, sa-i predam vointa noastra si sa credem ca El va face acest lucru pentru ca a fagaduit.Aceasta este lectia pe care Hristos a prezentat-o pe pamant : crede si ti se va da ! Nu astepta sa vezi sau sa simti ca esti sanatos, ci spune : cred Doamne !

Daca te predai Lui Hristos, caracterul Sau va lua locul caracterului tau si sa nu uitam ca El a venit pe pamant pentru a ne arata noua cum trebuie sa traim ca oameni si ca dumnezei, caci dorinta Tatalui nostru este de a ne indumnezei; Hristos insasi a avut dubla calitate: odata om, Iisus Hristos ca intrupare a Hristosului Fiul Lui Dumnezeu, si Dumnezeu Hristos insasi Fiul Lui Dumnezeu manifestandu-se in  toate cerurile.Ca atare suntem creati perfect noi oamenii, avem tot ce ne trebuie ca fiinta pentru a ne indumnezei si a deveni cu adevarat copiii Lui Dumnezeu,uniti in Hristos; nu avem nevoie de nimic lumesc, totul este inauntrul nostru, Hristos sta si bate la usa inimii noastre cu rabdare pana cand intr-o zi il vom auzi si cu lacrimi in ochi Il vom recunoaste si Ii vom darui inima nostra cu viata noastra in totalitate si vom spune: Traiesc Doamne dar nu eu, ci Tu traiesti in mine !

Cum putem ramane in Hristos ? In acelasi mod in care L-ai primit la inceput : ” Dupa cum ati primit pe Hristos Iisus Domnul, asa sa si umblati in El „- Coloseni 2,6. Pune toate planurile tale la picioarele Lui Dumnezeu dupa voia Sa si nu rupe in veci legatura cu Hristos   caci acesta este liberul arbitru.Unii oameni s-au increzut in Hristos pentru iertarea pacatelor dar acum se straduiesc sa duca o viata neprihanita prin eforturi proprii. Aceasta incercare este sortita esecului.

Da-mi Doamne puterea de a te asculta ! Iar cand grijile si problemele vietii se vor apropia de mine Tu sa fii cel de care sa ma sprijin ! Amin.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s