Sapa in interior

Esenţa vindecării este destul de simplă. În fond, aceasta se reduce lafaptul că trebuie să înveţi să-ţi iubeşti povestea. Ştiţi la ce mă refer –probleme personale, dinamica relaţiilor de familie, ca şi dificultăţile care decurg din condiţia umană. S-ar putea să nu-ţi placă povestea ta sau săcrezi că meriţi ceea ce ai moştenit, dar trebuie să înveţi s-o iubeşti într-un mod care o transformă. În caz contrar, vei păstra pe mai departe poveştile nevindecate sau fragmentate, generaţie după generaţie, până când cineva le va aborda cu hotărâre şi va hotărî că are capacitatea de a-şi aminti adevărul, a-şi vindeca rănile şi de a crea o poveste diferită.

De obicei, în fiecare generaţie există cineva în familie care pare să aibă curajul şi înţelegerea de a acorda atenţie poveştilor. Eu îi numesc paznici ai poveştii pe aceşti oameni. Paznicii poveştii sunt cei care simt nevoia inerentă de a vorbi cu onestitate, de a-şi aminti poveştile, pentru a remedia ceea ce produce leziuni în cadrul sistemul familial, făcând acest lucru ca şi cum ar fi cea mai importantă sarcină a vieţii lor. Ai putea foarte bine să fii unul dintre aceştia(…)

Eşti cumva oaia neagră a familiei, cel care face valuri, cel care îşi asumă sarcina reconcilierii sau vectorul schimbării? În acest caz, bucură-te!Învaţă să iubeşti această condiţie! Deşi vindecarea poveştii tale poate părea o misiune fără sfârşit sau o groapă fără fund şi deşi pari să fii singurul care-şi face griji, e o mare onoare să fii paznic al poveştii. Cu cât îţi îmbrăţişezi mai devreme rolul, cu atât va fi mai uşor. Cu cât recunoşti mai devreme cine eşti, cu atât te vei simţi mai puternic.

(…) Va trebui să sapi adânc şi să-ţi sufleci bine mânecile,deoarece, aşa cum ştim cu toţii, săpatul în pământ e o treabă care se lasă cu destulă murdărie. Dar cred că ceea ce vei găsi – secrete şi adevăruri, reminiscenţe ale copilăriei, artefacte ale strămoşilor, de mult trecute,evenimente de bun augur, amintiri plăcute, resturi de afaceri neterminate, eforturi orientate greşit – adică chiar acele lucruri pe care paznicii poveştii le adoră. Că întâlnirea cu acestea reprezintă o încercare sau o bucurie, ele ţin de ceea ce ţi-a fost încredinţat, iar povestea ta nu poatefi evitată.

Traseele vieţii noastre s-au întrerupt şi s-au prăpădit din cauza tragediei,durerii şi pierderii coerenţei – a trebuit să ne părăsim patria din pricina războiului sau a genocidului, i-am pierdut pe cei dragi în catastrofe sau răpuşi de boală, în loc să ne slujim creativitatea şi integritatea ne-am apucat de droguri şi băutură, am rupt relaţia spirituală cu Creatorul nostru- o listă nesfârşită de evenimente traumatice. Purtăm în corpul nostru fragmente ale acestor evenimente şi resturi de memorie şi, ca atare, suntem singurii care ne putem pune la loc.

Amintirea somatică este o chestiune extrem de personală. Dacă simţi că nu ştii cine eşti, ce anume te entuziasmează sau cum să-ţi găseşti sensul în viaţă, derularea poveştii te va ajuta să vezi semnificaţia a tot ce te-a dus în acest punct. Ca paznic al poveştii, ai responsabilitatea de a-ţi repara singur cercul vieţii, pentru tine, pentru familia ta şi pentru Pământ. (…)Pentru a înlocui haosul cu ordinea, uneori nu ai nevoie decât de un plan, de o procedură pas cu pas.

Iar planul este aceasta: sapă în interior. Iesi la lumină. Chiar dacă nu-ţi place ce ai găsit, continuă să sapi. Dedesubt se află ceva frumos. În cele din urmă, vei găsi bucuria, dragostea, demnitatea şi graţia, care sunt ale tale prin nastere.

Trupul meu, Pământul meu » de Ruby Gibson sursa calatoriainimii.net

Reclame
Acest articol a fost publicat în Trezire divina. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Enter your email address:Delivered by FeedBurner

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s